tirsdag 23. mars 2010

Glad overaskelse

Noen gledesspredere dukket plutselig opp på arket mitt på skolen i dag. Morsomt med slike overaskelser :)

Liten Mac-oppgave.

Laget CD-cover som en liten, rask oppgave i Mac-timene. Litt morsomt egentlig.

lørdag 13. mars 2010

Slik ble illustrasjonene til innleveringen. Om noen har kommentarer til forbedring, kom gjerne med dem :)











lørdag 6. mars 2010

Første utkast av stunt 1 tema 8.

Progresjon og utvikling er morsomt, her kommer første utkast av diktillustrasjonene:










Så får vi se hvordan endelig innlevering blir. Det er en del å forandre på her.. Kommer på mandag :)

tirsdag 2. mars 2010

Tilbakeblikk/review

Her er screenshots av noen av arbeidene jeg leverte inn til mappeeksamen for høstsemesteret 2009. Jeg er ikke 100% fornøyd med alle, men interessant for å se progresjon.

Den første oppgaven var en gruppeoppgave som jeg gjorde sammen med mine klassekamerater Sandra Blikaas, Martin Andresen og Tina Endresen. Jeg brukte oppgaven til å lære meg illustrator. Oppgaven var å lage et brettspill. Vi utformet et spill for barn hvor insektene i "Gammelskogen" går på en farefull ferd gjennom revepelsen for å hente ørevoks i revens ører som isolasjon til husene sine. Men de må skynde seg for snart skal reven ta sitt årlige bad. Veldig morsom oppgave og skikkelig pangstart på skolen! Takk til gruppa mi for bra samarbeid.

Dette er forsiden av spilleesken. Jeg har tegnet sopphusene og redesignet plasseringen av elementene på forsiden før innleveringen til individuell mappeeksamen.


Bildet til venstre viser innsiden av esken med spillerelger under lokket. Øverst til høyre sees spilleesken slik den var opprinnelig før min redesign. Nederst til høyre er spillebrikkene, karakterene i spillet marihønen Marie, vannymfen Siv, humlen Roy og mauren Mauritz. De er laget av papirleire og malt med akryl.



Baksiden av esken og spillebrettet.

Spillekortene. Jeg har tegnet de fleste kortene, samt baksiden av kortene og sopp/blad symbolene på brettet.

Det neste var et såkalt "stunt" hvor vi skulle skape en karrakter, altså karrakterdesign. Min karrakter ble til ved en tilfeldighet av noen malingsflekker på et ark. Han heter Konrad og er en blanding mellom drage, slange og krokodille. Han lever i menneskenes verden som et usynlig vesen. Vi kan verken se han eller ta på han, men han påvirkes av oss. Konrad er en vimsete fyr, passe naiv, klomsete, uheldig og veldig glad i godteri. Godteriet i Konrads verden har vinger, og han er stadig på jakt etter dem uten hell. Bildene er hovedsaklig malt i akryl med innslag av andre elementer. Enjoy it!






Og så et bokomslag, forsats og to oppslag (dobbelsider) til en fiktiv bok. Her har Konrad blitt "Den blå dragen" og er forteller i ABC-boken om følelser og stemninger et barn kan ha. Jeg ønsket å gjøre noe seriøst og valgte derfor å lage en hjelpebok for autistiske barn. Boken beskriver følelsen og viser hvordan den kan se ut i illustrasjonen av dragen og barnet. Barnet er plassert på et kort som kan taes av og brukes i praksis. Bokstavene til overskriften og beina og armene til barnet er laget av plastilina, fotografert og farget i photoshop.

Utbrettet smussomslag


Forsats (innsiden av bokpermen)

Glad oppslag (dobbelside). Kortet skal være over den store dragefiguren.


Kortet utbrettet så for og bakside vises


Trist oppslag.

Trist kort.


Videre følger illustrasjoner til fire fiktive reiseskildringer i dagbladets fredagsmagasin D2:




Så til slutt en oppgave hvor vi skulle kopiere et kjent mesterverk i tillegg til å lage vår egen moderne verson. Morsom oppgave dette også! Jeg hadde lyst å jobbe med portrett og valgte "Lorette" av Henri Matisse. Dette er min kopi:


Og min tolkning av moderne verson:


Det var det.

mandag 1. mars 2010

Så er skolen igang igjen.

Hei.
Så er vinterferien plutselig over! Tiden går altfor fort, jeg henger nesten ikke med i svingene. Men det er likevel fint å være tilbake på skolen igjen. Tema for den neste måneden er fiksjon. For å komme igang begynner vi med noen øvelser på skolen. I dag hadde vi først en forelesning om lyrikk og forskjellige diktsjangere. Deretter skulle vi skrive dikt i sjangrene Haiku, Tradisjonelle dikt og Figurdikt. Her er mine figurdikt:


Dette kaller jeg "Jentetanker". Om ordene er vanskelig å lese så står det "Jeg går selv om jeg vil bli" med rød skrift, i sirklene rundt står det "fordi jeg tenker at du tenker at jeg tror at du tror fordi jeg ..." osv.


Og denne heter "Angst". Delene på figurens kropp er laget av ordene sum, summ, bzzz på hodet; fumle på armene; uro i selve kroppen og i beina.
Morsomt å leke seg med ord. Ordene på himmelen skal være mørke ikke møre som det står noen plass. Beklager til alle som har Møre sitt hjerte nært.

De andre diktene vi skrev ble samlet inn og så delt ut igjen slik at vi skulle illustrere to dikt hver. Her er ett av diktene jeg laget illustrasjon til:


Jeg vil bare presisere at dette var øvelser som ble gjort i løpet av skoledagen.
Videre gjør vi en eller flere mindre oppgaver som kalles stunt, før vi får utdelt hovedoppgaven for temaet.Legg til bilde Veldig fin måte å komme igang med kreativ tenkning på.

Stuntet til månedens tema er å lage illustrasjoner til følgende dikt:

Si at du stapper moren din opp i en koffert, Hva får du da? av Gro Dahle
I(a av E. E. Cummings
Si meg - hva av Jan Erik Vold
Ved bålet av Rudolf Nilsen

Dette skal være ferdig til neste mandag. Så det er bare å komme igang med skissene!
Vi høres snart.